Si poses “executar” als axàmens t’aproven…

Avui he somiat que, en la futura república catalana post-independència; el president de la República tindria el títol de càrrec de Compte de Catalunya i estaria obligat a portar barretina en tot acte oficial. Amb tota la cerimoniositat i normalitat que la fe pública atorga. Aquesta figura seria rellevada cada 14 anys (amb un any de preparació dedicat exclusivament), i aniria armat amb un Codi Civil Català comentat en referencia al·legòrica a la defensa de les costums civils i tradicionals del sobirà Poble de Catalunya.

La seva elecció hauria de ser entre els diferents col·legis professionals i acadèmics, i hauria de ser una decisió eminentment antipolítica; defugint qualsevol declaració controvertida o instrumentalització programàtica partidista o gremial-sectorial.

Malgrat alguns puguin pensar que encarnar la defensa de la col·lectivitat catalana és indestriablement i orgànicament un acte carregat de simbolisme ideológic; encomano al futur Il·lustríssim Compte de Catalunya que amb gracia, seny, temple i judici, faci la seva feina tant bé com pugui, pero amb la saviesa de amb silenci negatiu, evitar de rebaixarse a la bruta arena del toreig polític on habitualment es confonen toro i torero; llurs voluntats polítiques sotmeses al desgast cíclic quadriennal.

Llarga vista i llarg termini, #Estratègia institucional representativa (del país).

Una resposta a “Si poses “executar” als axàmens t’aproven…

  1. En aquest “sandvitx” entrepà horari d’examens de canónic (just fet) i contractació de l’administració pública (a punt de fer); em trobo davant la necesitat de focalitzar les meves energies no pas vers l’estudi, sinó cap a la transposició en paraules del somni d’avui a la nit. ‘Temps ben invertit’.- assevero ara per ara — pero aixó només ho dirà el temps… .

    M'agrada

Els comentaris estan tancats.